Warunki przechowywania
Prosimy zwrócić szczególną uwagę na termin przechowywania naszych produktów, który jest najlepszą gwarancją świeżości oraz jakości składników. Okres ten nie powinien przekraczać terminu przydatności, który znajduje się na każdym produkcie.
- Optymalna temperatura przechowywania czekolady to 12 – 18°C, zaś wilgotność powietrza 40 – 70%. Chronimy przed wystawianiem na światło (również sztuczne) i działania powietrza. Przechowujemy w szczelnym, neutralnym opakowaniu unikając towarzystwa produktów o silnym, nieprzyjemnym zapachu (czekolada chłonie zapachy)
- Temperatura przechowywania powyżej 20°C powoduje utratę połysku, natomiast przechowywanie czekolady w lodówce może skutkować pojawieniem się białego nalotu
- Galaretki przechowujemy szczelnie zamknięte, w suchym, chłodnym miejscu
- W przypadku wszystkich produktów unikać należy przechowywania w miejscach o zmiennej temperaturze i wilgotności
Latem kiedy temperatura zacznie przekraczać 25°C zabezpieczymy Twoją słodką przesyłkę dodatkowo wkładem chłodzącym. Wiemy dokładnie jak to zrobić, dlatego nie ma złej pory na czekoladę 😊 Bez obaw skorzystaj z naszej oferty, by cieszyć się słodkościami.